Να και αν απεργείτε να και αν δεν

Τι μπορεί να σημαίνει αύξηση στο επιτόκιο δανεισμού του Βελγίου? Ποια είναι τα κριτήρια τελικά υποβάθμισης μιας χώρας? Το Βέλγιο αποτελεί μια από τις πλούσιες χώρες της Ευρωζώνης και αναλογικά έχει τους πιο πλούσιους κατοίκους. Η περιουσία των κατοίκων της είναι σχεδόν τριπλάσια από την ετήσια παραγωγή της χώρας. Και όμως τα οικονομικά στοιχεία φαίνεται να μην παίζουν ρόλο, αποδεικνύοντας ότι ούτε στην περίπτωση της Ελλάδας έπαιξαν ρόλο. Τι τα λέμε θα μου πεις. Λες και δεν τα ξέρουμε.

Αντιστοίχως η περιουσία των τραπεζών της Ιρλανδίας είναι οχταπλάσια από την ετήσια παραγωγή του κράτους. Και παρά τα πόσα όσα έχουν γίνει εξ αιτίας των τραπεζών αυτές ήταν έτοιμες να δώσουν μπόνους στους υπαλλήλους τους 40εκ ευρώ την ώρα που οι πολίτες μέσω του κράτους στηρίζουν οικονομικά τις τράπεζες. Λέτε στην Ελλάδα να μην γίνονται αυτά? Αλλά που να τα παρακολουθήσεις. Ο χορός των κρατικών επιχορηγήσερων στην Ελλάδα χορεύεται στο σπίτι των βουλευτών όχι στην βουλή.

Και Γιωργάκης καλά κρατεί τον χορό, στα 540€ ο βασικός μισθός και το ελεύθερο στις επιχειρήσεις να αντικαθιστούν κατά το δοκούν υπαλλήλους, ενώ ήδη έξι στους δέκα Έλληνες που σπουδάζουν στο εξωτερικό δεν επιστρέφουν ούτε για πλάκα στην Ελλάδα, και πόσοι άλλοι φεύγουν άνευ σπουδών. Στόχος λένε ήταν η υψηλής ποιότητας πνευματική παραγωγή της χώρας, απότοκος απουσίας βιομηχανίας. Πως θα επιτευχθεί αυτό με ανειδίκευτη εργασία; ΓΑΠ only knows.

Καλημέρα Ελλάδα με έναν ακόμα νεκρό από τα χρέη να προστεθεί στους πόσους άραγε μου ήδη μετράμε. Πόσο ακόμα να συγκινηθείς από αυτό που μας έγινε συνήθεια.

Μην πυροβολείτε τα δικά σας μικρά κεφάλια. Θέλετε να αυτοκτονήσετε; ζωστείτε εκεί με εκρηκτικά και βουρ στο πατσά, τι την έχετε την τηλεόραση; Βάλτε και ένα σαρίκι να είστε και της μόδας και μια χαρά θα γίνετε και ήρωες. Τα μεγάλα κεφάλια θέλουν κόψιμο όχι τα μικρά.

Πόσους ακόμα θα μετρήσουμε αν τελικά η ΔΕΗ πέσει και αυτή στο κόλπο και συμπαρασύρει και τις επενδύσεις στα Φ/Β; Ήδη η ΔΕΗ δηλώνει δυσκολίες ρευστότητας δεδομένου ότι πολλοί είναι εκείνοι που δεν μπορούν αν πληρώσουν το ρεύμα τους. Το ότι κάποιοι φυσικά δεν έχουν ρεύμα δεν το λογαριάζουμε, είναι δευτερευούσης σημασίας αυτό που έχει σημασία είναι ο ρυθμός αύξησης αυτών. Να πως οι νεκροί γίνονται στατιστικό: 10% είναι ο αριθμός αυτών που δεν πληρώνουν -άρα δεν έχουν- ηλεκτρικό, ήτοι ένας στους δέκα. Όσοι είναι και οι Αθηναίοι που τρέφονται καθημερινά από τα συσσίτια του δήμου Αθηνών.

Τα καλά της Αργεντινής, με τις προτάσεις «αγοράστε τώρα γεννήτρια και σπόρους, θα κλαίτε άμα δεν το κάνετε». Μπορεί να φαίνεται υπερβολικό, ειδικά τότε όσοι το άκουγαν γελούσαν. Να δω πως θα χρηματοδοτήσει η ΔΕΗ τις βλάβες της σε λίγες ημέρες αν το τοπίο δεν αλλάξει, και ο μόνος τρόπος να αλλάξει το τοπίο είναι ο ΓΑΠ να εκτελεστεί ως προδότης του έθνους και μαζί και όλα του τα τσιράκια στην Βουλή.

Επίσης γελούσαν όλοι όταν ο Στάθης της Ελευθεροτυπίας έλεγε ότι το 1913 κανείς δεν περίμενε τον πόλεμο. Η τούρκικη φρεγάτα Salih Reis βολτάρισε σήμερα στο Αιγαίο, πέρασε από την Ρόδο και έπειτα ανάμεσα από την Κεα και την Μακρόνησο και έπειτα μέσω του στενού του Καφηρέα χαιρέτησε το Σούνιο. Τρομερό; Και όμως όχι. Ήταν η ενδέκατη φορά που γίνεται αυτό μέσα στο 2010.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου